Toetreden

Toetreden vanuit het Regiment

Regelmatig treden er nieuwe pontonniers toe tot het Regiment Genietroepen. Op initiatief van 105 Geniecompagnie Waterbouw worden de nieuwe pontonniers door Neptunus gedoopt. Een aantal VOPET-bestuursleden behoort tot de hofhouding van Neptunus.

De afsluiting van het Pontonniersexamen en doop vindt plaats tijdens de Vierdaagse festiviteiten te Cuijk. De nieuwe pontonniers ontvangen na de doop uit handen van de VOPET-voorzitter het certificaat en het VOPET-insigne. Nu kunnen zij toetreden als lid van de VOPET.

105 Geniecompagnie Waterbouw is als genieonderdeel nationaal en internationaal van onschatbare waarde voor de krijgsmacht en de samenleving. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wordt er te Cuijk een brug over de Maas gelegd evenals tijdens de Bloesemtocht over de Linge als ook bij het 5 mei concert op de Amstel. Bij die gelegenheden, maar ook tijdens andere steunverleningen is 105 Geniecompagnie Waterbouw de organisatie tot grote steun.

Toetreden als VOPET-lid.

Genisten en oud-genisten kunnen lid worden van de vereniging door het invullen van het aanmeldformulier of door contact op te nemen met de secretaris (zie onder Bestuur).

Ieder lid ontvangt na inschrijven een stropdas, reversspeld en een naambadge, allen voorzien van het pontonnier-embleem.

De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,00.