MUSEUM WEEKEINDE 9 en 10 april

MUSEUM WEEKEINDE 9 en 10 april

Henk Becks
26 maart 2022

WELKOM OP HET OPEN MUSEUM WEEKEINDE 9 en 10 april

Nu alle Covid-19 maatregelen zijn versoepeld, willen wij iedereen in de gelegenheid stellen een prachtig evenement bij te wonen in onze Genietuin, waarbij u vanzelfsprekend ook het Geniemuseum zelf mag bezoeken. De rechtse vleugel van het museum wordt op dit moment verbouwd en is niet toegankelijk voor publiek. De koude oorlog bunker is hopelijk wèl te bezichtigen; we zijn nog bezig met de herinrichting en hopen in het betreffende weekeinde klaar te zijn met onze werkzaamheden. Op zaterdag 9 april en zondag 10 april zullen re-enactmentgroepen aanwezig zijn. Re-enactment is strikt gesproken het naspelen of uitbeelden van historische gebeurtenissen. U bent van harte welkom tussen 10.00 uur en 16.00 uur. De toegangsprijs is € 2,00 per persoon vanaf 12 jaar. Met een Veteranenpas en museumkaart gratis toegang, mits gescand aan de balie in het museum.

Er zal een groep zijn, die de Amerikaanse genie-eenheid uitbeeldt, die in de Tweede Wereldoorlog heeft gediend bij de 2e Pantserdivisie, zowel in Afrika als in Europa. Deze formatie is al eerder te gast geweest bij ons museum. Ook zal, voor het eerst, een groep aanwezig zijn met betrekking tot het Vergeten Leger. De term ‘Het Vergeten Leger’ heeft betrekking op de Nederlandse militairen die kort na de Tweede Wereldoorlog als oorlogsvrijwilliger (OVW) of als dienstplichtig militair naar het voormalig Nederlands-Indië zijn uitgezonden. Deze periode heeft op hen een diepe indruk nagelaten en anno 2022 zijn velen nog intensief bezig met het verwerken hiervan. Het ontbreken van nazorg en veel onbegrip bij terugkomst in Nederland heeft veel wonden geslagen. Men voelde zich in de steek gelaten door de Nederlandse regering. Vandaar de naam: Het Vergeten Leger.

In de Genietuin zullen historische motorvoertuigen kunnen worden bezichtigd, alsmede (vuur)wapens uit de betreffende tijdsperiodes.

Graag tot 9 en/of 10 april. U bent van harte welkom.

Tussen het NS-station in ’s-Hertogenbosch en ons museum rijdt op ZATERDAG 9 april een buurtbus, lijn 207.